دستگاههای ویپ شامل چندین قطعه هستند که هر کدام نقش خاصی در دستگاه بر عهده دارند. کارتریج یکی از قطعات اصلی و مهم در دستگاه ویپ است که وظیفه آن نگهداری از مایع ویپ است. کویل هم که یکی از قطعات اصلی ویپ است، در داخل این قطعه قرار میگیرد. کارتریجها از ظرفیتهای متفاوتی برخوردار هستند و برخی به صورت یکپارچه و برخی دیگر به صورت جداگانه موجود میباشند. در ادامه به بررسی بیشتر کارتریج پرداخته و با نقش آن در دستگاه ویپ و همچنین انواع آن آشنا خواهیم شد.
کارتریج ویپ چیست؟
کارتریج (cartridge) یک محفظه است که در داخل دستگاه ویپ قرار دارد. این محفظه اغلب از جنس پلاستیک مستحکم و یا شیشه است. برخی از آنها هم با استفاده از سرامیک ساخته میشوند که در حال حاضر تعدادشان بسیار محدود است. کارتریجها از نظر اندازه و جنس با هم تفاوت دارند و بیشتر به شکل استوانه معمولی طراحی و تولید میشوند. ساختارشان هم بسیار ساده است و اغلب بدنه شفافی دارند. در کارتریجهای شفاف امکان مشاهده مایع ویپ وجود دارد و ویپر میتواند در هر لحظه از میزان مایع موجود در مخزن دستگاه مطلع شود.
نقش کارتریج در دستگاه ویپ
کارتریجها مخزن نگهداری از مایع ویپ هستند. زمانی که ویپر قصد استفاده از دستگاه ویپ را دارد، باید در ابتدا مخزن آن را از جویس دلخواه پر کرده تا بتواند ویپینگ با آن را شروع نماید. در صورتی که مخزن کارتریج خالی از مایع بوده و یا جویس کافی در آن وجود نداشته باشد، نمیتوان ویپینگ امن و مطمئنی را با آن تجربه کرد. برای همین یکی از اقدامات مهم پیش از شروع ویپینگ، بررسی مخزن دستگاه و اطمینان از وجود مایع ویپ کافی در آن است. معمولا این مخازن بدنه شفافی دارند و امکان مشاهده مایع ویپ موجود را به راحتی فراهم مینمایند.
انواع کارتریج ویپ
کارتریج ویپ بر اساس نوع اتصال به انواع کارتریج مغناطیسی و پیچی یا فشاری قابل تقسیم است. کارتریجهای مغناطیسی همانطور که از نامشان مشخص است، از اتصال مگنتی برخوردار هستند و به راحتی به بدنه دستگاه متصل میشوند. در حال حاضر بیشتر تولید کنندگان دستگاه ویپ جهت سهولت کاربر از کارتریجهای مغناطیسی استفاده مینمایند. از سوی دیگر کارتریجها به دو صورت یکپارچه و جداگانه موجود هستند:
- کارتریج یکپارچه: منظور از کارتریج یکپارچه این است که کویل ویپ در داخل آن به شکل یکپارچه قرار گرفته است. برای همین اگر کویل دچار سوختگی شود، کویل و کارتریج باید با هم تعویض شوند. این یعنی امکان تفکیک کویل از کارتریج وجود نداشته و حتی در صورت سالم بودن کارتریج، باید هر دوی آنها را تعویض کرد.
- کارتریج جداگانه یا قابل تفکیک: این کارتریجها بر خلاف نوع یکپارچه هستند و کویل به صورت فشاری یا پیچی در آنها قرار میگیرد. برای همین در صورتی که کویل دستگاه نیاز به تعویض پیدا کند، الزامی برای تعویض کارتریج وجود نخواهد داشت. تنها در صورتی باید برای تعویض کارتریج اقدام کرد که بدنه آن دچار شکستگی و ترک شده و یا یک مشکل فیزیکی در آن رخ داده است.
یک نوع کارتریج دیگر هم در بازار وجود دارد که تحت عنوان کارتریج یکبار مصرف شناخته میشود. در داخل این کارتریجها از سوی کمپانی سازنده، مایع لیکویید یا همان جویس پر شده است. برای همین ویپر نیازی به شارژ آن ندارد. با این حال زمانی که مایع ویپ به پایان برسد، کارتریج قابل شارژ مجدد نبوده و باید یک قطعه جدید جایگزین آن شود. به این کارتریجها در اصطلاح pod گفته میشود.
انواع کارتریج بر اساس میزان ظرفیت
اگر به مشخصات دستگاههای ویپ دقت کنیم، هر یک دارای کارتریج با ظرفیت به خصوصی هستند. شرکتهای سازنده دستگاه ویپ بر اساس نوع دستگاه و ابعاد آن، از کارتریج با ظرفیت خاصی استفاده مینمایند. با این حال به طور میانگین میتوان گفت کارتریجها از ظرفیت 0.5 الی 3 میلی لیتر موجود هستند. البته بیشتر دستگاههای جدید دارای ظرفیت 2 یا 3 میلی لیتر میباشند.
در کارتریج یک درپوش سیلیکونی وجود دارد که برای شارژ مخزن باید از طریق آن اقدام کرد. برای این کار کافیست درپوش سیلیکونی را بردارید و مایع ویپ را داخل مخزن بریزید. شارژ مخزن ویپ عمل بسیار سادهای است و در صورتی که این کار به درستی انجام شود، لیک یا ریزش جویس در آن به حداقل خود میرسد.
آیا امکان استفاده از کارتریج در دستگاههای دیگر وجود دارد؟
در رابطه با قابل استفاده بودن یا نبودن کارتریج در دستگاههای دیگر باید اشاره کنیم که کارتریجها قطعاتی هستند که به طور اختصاصی برای دستگاه ویپ طراحی میشوند. همانطور که متوجه شدیم این قطعات در اندازه و شکلهای متفاوتی موجود هستند و اغلب با دستگاههای خود سازگاری دارند. البته در این زمینه استثنا هم وجود دارد و ممکن است بتوان از یک کارتریج در دستگاه دیگری هم استفاده کرد. اما به طور کلی کارتریج تنها مختص به همان دستگاه خود بوده و در دستگاههای دیگر قابل استفاده نمیباشد. برای همین اگر نیاز به تعویض کارتریج دستگاه داشتید، باید به خرید همان مدل بپردازید تا بتوانید از دستگاه خود همچون قبل استفاده نمایید.
تفاوت کارتریج و اتومایزر
در رابطه با تفاوت کارتریج و اتومایزر باید اشاره کنیم که کارتریج مشابه با اتومایزر است و تنها کمی کوچکتر از آن میباشد. هر دوی این قطعات برای نگهداری از جویس و تبخیر آن کاربرد دارند. اما از نظر ظاهری با هم متفاوت میباشند. اتومایزرها بیشتر در ویپهای معمولی استفاده میشوند و جنسشان از فلز یا شیشه است. اما کارتریجها برای استفاده بر روی دستگاههای پاد سیستم و پادماد تولید میشوند و انواع مختلفی مانند کارتریج یکبار مصرف و کارتریج با کویل داخلی دارند. بسته به نوع دستگاه باید از کارتریج مناسبی استفاده کرده تا بتوان ویپینگ خوب و مطمئنی را با آن تجربه کرد.
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردیم کارتریجهایی که دارای کویل داخلی یکپارچه هستند، در صورت سوختن کویل باید تعویض شوند. چرا که کویل و کارتریج به شکل یکپارچه هستند و امکان تفکیک آنها از هم وجود ندارد. برای همین در صورتی که کویل دستگاه دچار آسیب شود، کارتریج نیز باید تعویض گردد؛ حتی اگر کارتریج سالم و قابل استفاده باشد. کارتریجها را میتوان شکل نوینی از اتومایزرها دانست که در بیشتر پاد سیستمها قابل استفاده هستند.
نحوه کار اتومایزر و انواع آن
اتومایزرها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند و هر کدام ویژگی و کاربردهای مخصوص خود را دارند. این قطعات به راحتی قابل تشخیص هستند و از بخش ماد دستگاه به طور کامل تفکیک شدهاند. در رابطه با نحوه کار اتومایزر باید اشاره کنیم که این قطعه با نگهداری کویل و مایع ویپ در کنار هم، عمل ویپینگ را فراهم میکند. زمانی که دستگاه ویپ انرژی الکتریکی را به المنت کویل انتقال میدهد، المنت داغ شده و سبب تبخیر مایع ویپ میشود. اتومایزرها در انواع مختلفی هم موجود هستند که از مهمترین انواع آن میتوان به اتومایزر RTA، RDA و RDTA اشاره کرد.
انواع اتومایزر از نظر ساختاری
اتومایزرها از نظر ساختاری به سه دسته قابل تقسیم هستند:
- اتومایزر با قابلیت تعویض سر کویل: از پرکاربردترین و مهمترین اتومایزرها باید به اتومایزر با قابلیت تعویض سر کویل اشاره کرد که بسیاری از ویپرها آن را به سایر مدلها ترجیح میدهند. ساختار این اتومایزر به گونهای است که میتواند مورد شستشو قرار بگیرد. اتومایزر با قابلیت تعویض سر کویل قیمت بالایی دارد و امکان ویپینگ با طعمهای مختلف را به راحتی فراهم مینماید.
- اتومایزر یکبار مصرف: این اتومایزرها بیشتر برای افراد مبتدی مناسب هستند. چرا که از قبل توسط شرکت سازنده از مایع ویپ پر شدهاند و قابلیت شارژ ندارند. پس از تمام شدن مایع ویپ هم باید مورد تعویض قرار بگیرند.
- اتومایزر با قابلیت بازسازی کویل: این اتومایزرها انتخاب افراد حرفهای هستند. چرا که تعویض کویل کار سادهای نبوده و تنها از پس افراد حرفهای برمیآید. مزیت این اتومایزرها این است که امکان استفاده و تست کویلهای مختلف در آن وجود دارد.
خرید کارتریج از فروشگاه ویپ تهران
در صورتی که کارتریج دستگاه ویپ دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود، باید مورد تعویض قرار بگیرد. این قطعات جزو قطعات مهم دستگاه ویپ هستند و در نحوه ویپینگ نقش مهمی دارند. برای همین باید از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کرده و در صورت لزوم برای تعویض آنها اقدام کرد.
برای خرید کارتریج ویپ میتوانید از فروشگاه ویپ تهران اقدام نمایید. فروشگاه ویپ تهران یکی از مراکز فروش انواع دستگاه ویپ نظیر ویپ معمولی، پاد سیستم، پاد ماد و پاد یکبار مصرف است و کلیه دستگاهها را به صورت اصل و اورجینال عرضه مینماید. علاوه بر دستگاه ویپ، انواع جویس و سالت نیکوتین و همچنین لوازم جانبیهای ویپ نظیر کویل، کارتریج، اتومایزر، باتری و غیره در این فروشگاه موجود و قابل خرید است. شما میتوانید کارتریج ویپ را بر اساس نوع و مدل دستگاه خود از طریق این فروشگاه تهیه نمایید.
جمع بندی
در این مطلب با یکی از قطعات مهم دستگاه ویپ، یعنی کارتریج آشنا شدیم. کارتریج قطعهای است در دستگاه پاد سیستم و پاد ماد وجود دارد و به نگهداری از مایع ویپ میپردازد. این قطعات از نظر شکل، اندازه و جنس در مدلهای مختلفی موجود هستند و هر کدام با دستگاههای خاصی سازگاری دارند. برای همین در زمان خرید کارتریج ویپ، حتما از سازگار بودن آن با دستگاه ویپ خود مطمئن شوید.